Tuin en Terras

Tuinadvies voor nieuwe huiseigenaren

Voordat u uw huis te koop aanbiedt, moet u uw tuin inspecteren om er zeker van te zijn dat deze er mooi uitziet. Ga aan de overkant van de straat staan ​​en loop langs de voor- en achtertuinen van uw huis. Begin aan de voorkant en werk je weg naar buiten. U kunt ook een tuinplakboek maken met foto’s en informatie over specifieke planten. Voeg een met de hand getekende kaart van uw tuin toe, evenals een maandelijkse gids met tuintaken voor elke maand. Het tuinplakboek zou bij het open huis te zien moeten zijn. Het is belangrijk om planten te verwijderen die u niet van plan bent te houden.

Wanneer u voor het eerst begint, kunnen de tuin- en gazononderhoudstaken overweldigend en intimiderend lijken. Haast je nergens in. Onderzoek eerst uw ruimte, wat u kunt doen en wat u mogelijk moet kopen of lenen. Gebruik uw nieuw aangeschafte apparatuur om uw doelen te bereiken. Wees niet bang om rond te kijken voor gespecialiseerde tuingereedschap en apparatuur. Als je nieuw bent in het gebied, kan het helpen om een ​​medewerker van een plaatselijke bouwmarkt om advies te vragen. Basis gazon- en tuingereedschap omvat een grasmaaier, bezem, onkruideter, vork, borstel, slang en irrigatiekannen. Als u op zoek bent naar geavanceerde apparatuur, heeft u mogelijk een tuinfrees, een rototiller en een sprinklerinstallatie nodig.

Investeren in landschapsarchitectuur is een geweldige manier om uw nieuwe huisaankoop te bekrachtigen. Het kan zelfs de verkoopprijs van uw huis verhogen. De American Society of Landscape Architects meldde dat professionele landschapsarchitectuur 15 tot 20% kan toevoegen aan de verkoopprijs van uw huis. De voordelen van deskundige landschapsarchitectuur zijn duidelijk: een goed onderhouden tuin zal potentiële kopers van onroerend goed aantrekken en een goed rendement op de investering opleveren. De buitenkant van uw huis is het eerste wat kopers zien. Het schoon en kleurrijk houden is de beste manier om een ​​positieve indruk te maken en het vertrouwen van de koper te winnen.

Als je niet zeker bent van tuinieren, overweeg dan om eenjarigen te planten. Vaste planten zijn een goede investering voor de lange termijn, maar ze zijn niet praktisch als je net begint. Overweeg eenjarigen voor een kortere, onderhoudsarme oplossing. Ze geven je het hele seizoen kleur zonder een fortuin uit te geven. Maar als u het niet zeker weet, wacht dan tot uw tweede jaar om vaste planten te planten.