Insecten in een tuin
Tuinleven

Hoe u insecten in uw tuin kunt aanmoedigen

Veel insecten hebben water nodig om te overleven. Vijvers en vogelbaden zijn voor hen te diep, maar ondiepe plassen zijn ideaal voor vlinders. Je kunt dit leefgebied nabootsen met een plasschotel. Je kunt zand of kiezelstenen gebruiken. Insecten drinken ook dauw van plantenbladeren of regendruppels. Planten met pluizige bladeren zijn goed in het opvangen van water. Deze omvatten hosta, olifantenoren, sedum en Oost-Indische kers.

Van een paar planten is bekend dat ze nuttige insecten aantrekken. De familie Verbenaceae bevat planten die bijzonder aantrekkelijk zijn voor deze insecten. Probeer een lantana of een llac ijzerhard te planten. Een andere uitstekende plant voor nuttige insecten is de gouden margriet. Wortelen zijn ook aantrekkelijk voor veel soorten nuttige insecten. Planten die nuttige insecten aantrekken, zijn degenen die nectar in overvloed produceren. De bloemen in deze planten trekken nuttige insecten aan zoals lieveheersbeestjes, gaasvliegen en sluipwespen.

Een ander belangrijk ding om in gedachten te houden is dat insecten verschillende behoeften en levensduur hebben. Sommigen van hen kunnen schadelijk zijn voor planten, terwijl andere gunstig kunnen zijn. Houd bij wat uw tuin nodig heeft van insecten en nodig de juiste uit. Door te zorgen voor de juiste leefgebieden en voedsel, stimuleer je de juiste insecten om zich in je tuin te vestigen. Er zijn veel andere manieren om nuttige insecten naar uw tuin te lokken. U kunt botanische insecticiden gebruiken om ongedierte te bestrijden en ook nuttige insecten aan te moedigen. Een tuin is altijd beter voor dieren in het wild, maar hier moet je even over nadenken.

Naast het bieden van een ideale leefomgeving voor nuttige insecten, kunt u uw tuin ook aantrekkelijk maken voor insecten door ze naar uw tuin te lokken. Het creëren van een huis voor hen kan zo simpel zijn als het plaatsen van een stapel hout in een hoek uit de weg of het planten van een paar wilde bloemen rond de omtrek van uw perceel. Een andere optie is het aanleggen van een kleine vijver. Al deze maatregelen helpen uw tuin productiever te worden en ondersteunen een gezond ecosysteem.

Een van de beste manieren om vlinders en andere insecten aan te trekken, is door inheemse bloemen te planten. Lieveheersbeestjes en zweefvliegen houden van de nectar van deze bloemen en zullen je tuin bezoeken als ze ze vinden. Lieveheersbeestjes en gaasvliegen, de grootste kortschildkevers in het Verenigd Koninkrijk, zullen ook uw tuin bezoeken. De laatste zal zich dan voeden met de nectar van de bloemen die je hebt geplant.

Andere nuttige insecten die u naar uw tuin kunt lokken zijn loopkevers. Loopkevers leggen eieren aan het einde van het warme seizoen en komen in het voorjaar uit. Ze helpen slechte insecten te voorkomen en voegen organisch materiaal toe aan je composthoop. Insecten die houden van de geur van geurige bloemen zoals lavendel zullen veel bestuivers aantrekken. Vooral jufferwantsen zijn nuttig voor uw tuin omdat ze andere insecten eten die uw planten kunnen schaden. U kunt ook proberen lieveheersbeestjes in uw tuin te planten. Lieveheersbeestjes bestrijden ook bladluispopulaties, wat een groot probleem kan zijn voor uw planten.

Insectenhotels zijn een uitstekende manier om veel verschillende soorten insecten aan te trekken. Ze trekken niet alleen veel verschillende soorten insecten aan, ze bieden ook waardevolle leefgebieden voor veel andere wezens. Bladsnijders, steenbijen, blauwe boomgaardbijen en lieveheersbeestjes gedijen goed in insectenhotels. De nesten zijn perfect voor het leggen van eieren en de hotels kunnen gemaakt worden van gevonden materialen.