Inspirerende ideeën om leuke ruimtes in uw tuin te creëren
Tuin en Terras

Een gids voor het kopen van de juiste vuurkorf voor uw huis

Niets is zo gezellig als een vuurplaats in de achtertuin. Vuurkorven zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en veel huiseigenaren plaatsen ze in het midden van hun leefruimte buiten. Het licht en de warmte van een vuurplaats is perfect voor een koele avond of wanneer u maar wilt om wat gezelligheid aan uw buitenruimte toe te voegen. Vandaag delen we onze ultieme gids over hoe u de juiste vuurplaats voor uw huis kunt kopen. Een Cosiscoop XL kan zo’n geweldige aanvulling zijn op elke leefruimte buiten, maar er zijn zoveel verschillende soorten dat het lastig kan zijn om te weten welke voor u de juiste is. Gelukkig hebben wij, na uren van testen en onderzoek, geleerd waar u op moet letten bij de aanschaf van een vuurplaats en waar u de beste opties kunt vinden tegen betaalbare prijzen.

Soorten open haarden

Traditionele open haarden – Als u een traditionele open haard koopt, zult u hoogstwaarschijnlijk een vrijstaand model kopen dat geen opbouw heeft en in plaats daarvan op de grond wordt geplaatst. Dit type model is ideaal voor iedereen die een open haard aan zijn woonruimte wil toevoegen zonder aanzienlijke schade aan het huis te veroorzaken. Gashaarden – Als u op zoek bent naar een haard die milieuvriendelijker is, kan een gashaard de juiste keuze voor u zijn. Dit type haard wordt gevoed met aardgas, waardoor hij efficiënter werkt en minder CO2 uitstoot dan traditionele houtgestookte haarden. Elektrische haarden – Een andere optie die op elektriciteit werkt is een elektrische haard. Dit type open haard is er in een grote verscheidenheid van stijlen en kan een goede keuze zijn als u iemand bent die zijn open haard niet vaak gebruikt, of als u van plan bent om het vooral in de wintermaanden te gebruiken.

Materiaal gids: Wat u moet weten

Gietijzer – Gietijzer is een roestbestendig materiaal dat een klassieke charme kan toevoegen aan uw terras of achtertuin. Het is een vrij zwaar materiaal, dus houd daar rekening mee bij het kiezen van een plek voor uw vuurplaats. Hou er ook rekening mee dat de afwerking zal roesten als het niet goed onderhouden wordt. Roestvrij staal – Dit is ideaal voor gebieden waar veel regen valt, omdat het roestbestendig is. Houd er rekening mee dat roestvrij staal ook duurder zal zijn dan andere materialen. Keramiek – Een keramische vuurplaats is gemakkelijker te vervoeren en lichter dan een glazen model, waardoor u het gemakkelijker kunt verplaatsen. Dit maakt het een goede optie voor mensen die vaak feesten organiseren of die een vuurplaats willen die gemakkelijk te verplaatsen is met de Blackfox laarzen.

Ronde vs. Vierkante Pits

Rond – Ronde vuurplaatsen zijn ideaal voor kleinere ruimtes, zoals terrassen, terwijl vierkante en rechthoekige modellen beter zijn voor grotere ruimtes zoals achtertuinen of tuinen. Als u niet zeker weet welk model te kopen, een rond model is een goed uitgangspunt. Vierkant – Vierkante modellen hebben als bijkomend voordeel dat er meerdere mensen rond de vuurplaats kunnen zitten. Dit maakt het een geweldige keuze voor gezinnen of grote groepen vrienden. Vierkant – Vierkante modellen hebben als bijkomend voordeel dat er meerdere mensen rond de vuurplaats kunnen zitten. Dit maakt het een goede keuze voor gezinnen of grote groepen vrienden. Rechthoekig – Deze vorm is ideaal voor mensen die een grotere buitenruimte hebben, zoals een achtertuin.

Open haard of schoorsteen

De meeste open haarden zijn ontworpen om gesloten te zijn en hebben dus een schoorsteen nodig om te kunnen werken. Een schoorsteen is een goede optie voor een open haard, omdat de rook van het vuur naar buiten wordt afgevoerd, zodat uw huis niet te rokerig wordt. Hoewel dit een geweldige functie is, betekent het wel dat u toegang moet hebben tot een geschikte plaats om de schoorsteen te installeren of dat u iemand moet laten komen om de installatie voor u te doen. Als u op zoek bent om een vuurplaats te kopen en geen open haard heeft, houd er dan rekening mee dat u een schoorsteen aan uw huis kunt toevoegen om de vuurplaats te gebruiken. Dit is een geweldige manier om een vuurplaats te gebruiken zonder een open haard te hebben.

Koperen Schoorsteen

De Koperen Chimnea is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is om een vuurplaats toe te voegen aan hun leefruimte buiten. Deze haard is gemaakt van koper en biedt plaats aan één of twee personen rond het vuur. Deze haard is geweldig omdat hij eco-vriendelijk is en kan worden gebruikt met elk type brandstof. Deze haard is ook zeer stijlvol en zou er geweldig uitzien in een grote verscheidenheid van leefruimtes buitenshuis. Deze haard is ook zeer eenvoudig in gebruik en vergt weinig onderhoud. Aan deze haard hangt wel een behoorlijk prijskaartje, dus het is misschien niet de beste optie voor mensen met een budget.

Stalen schoorsteen

Staal is een veel gebruikt materiaal voor schoorstenen omdat het goedkoop is en gemakkelijk te installeren. Dit is een goede optie voor mensen die geen toegang hebben tot het type schoorsteen dat nodig is voor een open haard. Het enige nadeel van deze optie is dat het meer onderhoud vergt dan een koperen schoorsteen. Dit komt omdat koper bestand is tegen roest en niet veel onderhoud nodig heeft, terwijl staal om de paar jaar opnieuw geverfd moet worden. Als u een stalen schoorsteen wilt kopen, zorg er dan voor dat u er een koopt die de juiste maat heeft voor uw vuurplaats. Dit zal ervoor zorgen dat de rook goed kan worden afgevoerd en dat de vuurplaats niet te moeilijk te gebruiken zal zijn.

Beton Chimnea

De beton chimnea is een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een zeer duurzame en duurzame haard. Deze haard is gemaakt van beton, waardoor hij zeer duurzaam is en bestand tegen weersinvloeden. Deze vuurplaats zou een goede keuze zijn voor mensen die een meer permanente inrichting in hun tuin of achtertuin willen. Deze haard is verkrijgbaar in een paar verschillende maten en zou goed werken voor een grote verscheidenheid van ruimtes. Dit is een geweldige optie voor mensen die willen een vuurplaats die zal duren een zeer lange tijd. Deze haard is misschien niet de beste optie voor mensen die een zeer stijlvolle aanvulling op hun buitenruimte willen.

Duurzame vuurplaats

Als u op zoek bent om uw vuurplaats meer milieuvriendelijk te maken, kan een op zonne-energie werkende vuurplaats de beste optie voor u zijn. Dit is een geweldige optie voor mensen die hun vuurplaats vaak willen gebruiken, maar misschien niet in staat zijn om er brandstof aan toe te blijven voegen. Deze vuurplaats is ideaal voor kleinere groepen mensen en werkt het beste in open ruimtes, zoals tuinen. Dit is een goede optie voor mensen die zonne-energie willen gebruiken, maar misschien geen toegang hebben tot het type bron dat nodig is voor een lantaarn op zonne-energie. Dit is een geweldige optie voor mensen die hun ecologische voetafdruk zo laag mogelijk willen houden.

Conclusie

Zoals u kunt zien, zijn er veel verschillende soorten vuurplaatsen die veel gezelligheid kunnen toevoegen aan uw leefruimte buiten. Voordat u een vuurplaats koopt, moet u rekening houden met de grootte van uw groep vrienden of familie en de uitstraling die u wilt bereiken in uw achtertuin of patio. Het moeilijkste deel is kiezen tussen al deze geweldige opties!