Inspiratie

5 redenen waarom u een kunstkerstboom zou moeten kopen

Er is veel druk om de perfecte Kerst te hebben. De versieringen, de cadeautjes, en het belangrijkste, de boom. Maar met de toenemende bezorgdheid om het milieu en een groeiende trend om weer kunstbomen te verkopen, vraagt u zich misschien af wat voor soort kerstboom dit jaar het beste voor u is. Hier kijken we naar 5 redenen waarom je een kunstkerstboom zou moeten kopen. De laatste jaren is er een sterke toename van de belangstelling voor kunstkerstbomen. Ze worden vaak gezien als milieuvriendelijker dan echte bomen, omdat ze niet elk jaar hoeven te worden omgehakt en geen bestrijdingsmiddelen of water nodig hebben. En laten we eerlijk zijn – ze zijn vaak veel cooler dan echte bomen. Hier zijn vijf goede redenen waarom je dit jaar een kunstkerstboom zou moeten kopen…

Je hoeft je geen zorgen te maken over naalden die vallen

Echte kerstbomen laten veel naalden vallen tijdens het kerstseizoen. Dit is niet schadelijk voor de boom, maar het kan wel vervelend zijn. Als je geen zin hebt om veel stekelige naalden op te zuigen, dan is een kunstboom een goede keuze. Kunstbomen geven helemaal geen naalden af. Dus als je van de look van een kunstboom houdt, hoef je je geen zorgen te maken over het opruimen van een met naalden bedekte vloer.

Ze zijn veel makkelijker op te bergen

Echte kerstbomen worden vaak verkocht met het plan om ze gedurende een aantal jaren te hergebruiken. Dit is echter niet altijd een succes. Als u niet de juiste omstandigheden hebt om uw boom te bewaren en gezond te houden, kan het zijn dat u hem al na één jaar moet weggooien. Kunstbomen daarentegen zijn ontworpen om tussen de kerstseizoenen te worden opgeborgen. Ze kunnen op zolder of in de garage worden gezet en zullen volgend jaar nog net zo goed zijn.

U hoeft geen water of mest te geven

Echte bomen hebben veel liefde en aandacht nodig. Ze moeten regelmatig water krijgen en om de twee jaar kunstmest om ze gezond en weelderig te houden. Je moet ze ook in de gaten houden voor tekenen van ongedierte of ziektes. Kunstbomen daarentegen hebben dit allemaal niet nodig. Je hoeft je geen zorgen te maken dat ze te weinig of te veel water krijgen, en je hoeft ze niet te bemesten. Ongedierte en ziekten kun je gewoon met een doekje wegvegen.

Kunstbomen stinken niet

Echte kerstbomen hebben een slechte reputatie als het gaat om hoe ze ruiken. Ze ruiken helemaal niet naar dennenhout – ze ruiken vaak meer naar een natte hond. Veel mensen beweren zelfs dat de geur zo erg is dat het hun humeur beïnvloedt. Kunstbomen daarentegen hebben dit probleem niet. Ze zullen er altijd uitzien en aanvoelen als een kerstboom, maar ze ruiken helemaal niet.

Ze zijn er in alle vormen en maten

Echte kerstbomen zijn er niet in heel veel soorten en maten. Je kunt veel miniatuurbomen krijgen, maar ze zijn er niet in veel andere vormen. Kunstbomen daarentegen zijn er in veel verschillende vormen en maten. Er zijn traditionele bomen die recht zijn, bomen met gebogen vormen, ovale bomen en vele andere vormen. U kunt zelfs thema-bomen krijgen als u dat wilt.

Conclusie

Er zijn tal van redenen waarom u een vlaggenmast kerstboom zou moeten kopen. Kunstbomen zijn vaak goedkoper dan echte bomen, vooral als je er een koopt wanneer ze in de aanbieding zijn. Je hoeft je geen zorgen te maken over het laten vallen van naalden, het water geven of bemesten van de bomen, of dat ze gaan stinken. Ze zijn er in veel verschillende vormen en maten, en hebben geen onderhoud nodig. Als je waarde hecht aan gemak, niet de juiste omstandigheden hebt voor een echte boom, of denkt dat echte bomen te duur zijn, dan is een kunstboom misschien iets voor jou.