Hoe houten tuinmeubilair te onderhouden
Tuinmeubelen

Hoe houten tuinmeubilair te onderhouden

Denk je eraan om je houten tuinmeubelen te verven of lakken, dan vraag je je waarschijnlijk af hoe je houten tuinmeubelen onderhoudt. Over het algemeen is het belangrijk om uw houten tuinmeubelen schoon te maken voordat u enige vorm van vernis of verf aanbrengt. Voordat u uw houten tuinmeubelen gaat schilderen, is het belangrijk om ruw hout te schuren met schuurpapier met een korrelgrootte 150-220 en eventuele bestaande afwerking te verwijderen. Je kunt ook houtreiniger op het meubel spuiten en het daarna laten drogen. Gebruik een tuinslang of plastic druppeldoeken om overtollige verf te verwijderen, of zelfs een bezem en een emmer en laat het goed aan de lucht drogen. Eenmaal volledig droog, is het een goed idee om het hout te besproeien met water of een tuinslang om eventuele druppels te voorkomen. Zorg er bij het schilderen van de houten meubelen voor dat de afwerking zorgvuldig wordt aangebracht en werk altijd in een

Je kunt er ook voor kiezen om het meubel te schilderen als het van eucalyptus of ander hout is gemaakt. Het is echter het beste om het uit direct zonlicht te houden, omdat UV-stralen houtvezels kunnen afbreken en verkleuren. Een geventileerde beschermende vinyl hoes helpt dit te voorkomen. En onthoud dat houten tuinmeubelen moeilijk schoon te maken kunnen zijn, dus houd deze tips in gedachten bij het schoonmaken.

Houten tuinmeubelen schoonmaken is makkelijker dan je denkt. Je kunt je tuinmeubels schoonmaken met een zachte doek of spons, of zelfs met een harde borstel. De sleutel is om met de natuurlijke nerf van het hout te werken, omdat overtollig vocht blijvende schade kan veroorzaken. Voor hardnekkige meeldauwvlekken kunt u onverdunde gedistilleerde azijn gebruiken. Of u kunt een oplossing van ammoniak, azijn en natriumbicarbonaat gebruiken. Na het reinigen van uw houten tuinmeubelen dient u deze volledig aan de lucht te laten drogen.

Als je je houten tuinmeubilair niet regelmatig gebruikt, dek het dan af. Door een hoes te gebruiken, beschermt u uw houten buitenmeubels tegen regen en zonlicht, die deze binnen enkele maanden kunnen beschadigen. Als alternatief kunt u uw houten buitenmeubels naar binnen halen en binnen opbergen als u ze niet gebruikt. Als je van plan bent om je houten buitenmeubels voor langere tijd buiten te laten staan, kun je deze binnen opbergen. Dit is echter niet ideaal voor het winterseizoen en het hout moet mogelijk opnieuw worden geverfd in de lente of herfst.

Het schoonmaken van je houten tuinmeubelen is niet moeilijk en tovert je grauwe zithoek om tot een stijlvolle oase. De winter kan zijn tol eisen van houten tuinmeubilair en er kan een grijzig patina ontstaan. Gelukkig staat de lente voor de deur en kunt u uw houten tuinmeubelen zomerklaar maken door er een zonnige middag aan te besteden. Je zult blij zijn dat je het gedaan hebt! Houd deze tips in gedachten als je je houten tuinmeubelen klaarmaakt voor de zomer.

Een manier om uw houten tuinmeubilair te beschermen, is door een waterafstotend middel te gebruiken. Een waterafdichtmiddel is een heldere vloeistof die hout tegen de elementen beschermt en het natuurlijke uiterlijk van het hout niet verandert. Je moet ook scheuren, onderkant, gewrichten en de onderkant van de benen afdichten. Het is ook een goed idee om scheuren op te vullen om het droogproces te versnellen. Vervolgens kunt u een vernislaag toevoegen aan uw houten buitenmeubels om het duurzamer te maken.