Een tuin ontwerpen met planten en gras
Tuininrichting

Een tuin ontwerpen met planten en gras

Bij het plannen van een tuin is de eerste stap het schetsen van de gewenste indeling op ruitjespapier of ander soortgelijk materiaal. U kunt software gebruiken waarmee u uw tuin kunt ontwerpen, of een ruwe schets van uw eigendom maken om de beste indeling voor uw landschap te bepalen. Zodra je je schets hebt, kun je de zonnigste en schaduwrijkste gebieden markeren. U kunt de schets ook gebruiken om bestaande kenmerken, zoals bomen, struiken of zwembaden, te identificeren.

Houd bij het plannen van uw lay-out rekening met het type planten dat u in uw ontwerp wilt opnemen. Kruiden hebben bijvoorbeeld volle zon nodig, zodat ze niet in de buurt van uw belangrijke bomen kunnen worden geplant, maar u kunt een grote plantenbak naast uw voordeur plaatsen. Zo geniet je elke keer als je de woning binnenkomt van de geur van je kruiden. Om nog meer variatie aan je ontwerp toe te voegen, kun je verschillende soorten kruiden op verschillende plekken in je tuin planten.

Om te beginnen, moet u het bestaande landschap van uw tuin meten en een ruwe schets maken. U moet de foto en schets vergroten in de planten die u overweegt te kweken. Maak kopieën van je schets en onthoud dat je het niet met de hand hoeft te doen! U kunt de schets gebruiken om wijzigingen en toevoegingen aan uw landschap aan te brengen, zolang u zich aan een paar eenvoudige richtlijnen houdt. Als je niet zeker weet hoe je een landschap moet ontwerpen, kun je het beste professioneel advies inwinnen.

Kleur moet door je hele tuin stromen, zodat er een doorlopend patroon ontstaat. Planten die in clusters of driften worden gekweekt, moeten worden gekozen vanwege hun interessante gebladerte. Je zult ook willen nadenken over de bloeiperiodes van de door jou gekozen planten, zodat ze goed passen bij de seizoenen in je tuin. De plaatsing van planten moet ook uitgebalanceerd zijn om het visuele contrast te maximaliseren. Plant bijvoorbeeld grotere bloemen achter in de tuin en kortere, laagblijvende bloemen voor.

Een andere goede tip voor het ontwerpen van een tuin met planten en een verscheidenheid aan grassen, is om ze als border te gebruiken. Ze kunnen helpen de ruimte in een tuin te definiëren en kunnen ook worden gebruikt om een ​​zithoek af te schermen of een border te verfraaien. Je kunt zelfs siergrassen gebruiken als subtiele grens tussen twee delen van de tuin. Zorg er wel voor dat u voldoende grassen plant om het gewenste effect te bereiken.

Bij het plannen van het ontwerp moet rekening worden gehouden met de grenzen tussen uw tuin en de rest van uw eigendom. Een kleine tuin kan een smalle zijtuin hebben. Een slimme oplossing voor dit probleem is bedacht door Huedecors. Ze gebruikte hekwerk van hetzelfde materiaal als het huis om muren te maken en de stroom van het pad te schetsen. Daarnaast kunnen planten en gras als dressing worden gebruikt. Gebruik een arborvitae die ervoor zorgt dat uw oog niet uit de poort schiet en laag verspreide grassen om de ruimte breder te laten lijken.

Uw tuinruimte moet elke dag ten minste zes uur direct zonlicht ontvangen. Idealiter zou de tuinruimte ook vlak moeten zijn, met losse grond die goed afvloeit. Voordat u uw planten plant, moet u de grond voorbereiden met organisch materiaal. Deze voorbereiding maakt uw tuin gemakkelijker te onderhouden. Vermijd het planten van planten in gebieden waar bomen en struiken het gebied kunnen verduisteren. Bekijk de zon- en schaduwpatronen om te zien welke gebieden meer zonlicht krijgen en welke niet.