Online kupnja u Hrvatskoj | Carice

Trendovi

Zašto nikada ne stignu neki proizvodi koje kupiš online?

Od  | 

Puno puta nam se tijekom zadnjih 10 godina dogodilo da određeni proizvodi koje smo kupile i naručile online, nikada nisu stigli na kućnu adresu. Kada smo o tome počele pričati sa prijateljima i ljudima koje znamo, doznale smo da se isto dešava i njima.

Shvatile smo da se radi o nečem većem, i potrudile se istražiti…U čemu je kvaka, zbog čega neki proizvodi stignu do kupaca, a neki ne?

Razlog je vrlo jednostavan. Baš kao i u Hrvatskoj, tako i u Kini brojni biznisi svakodnevno niču, a drugi se svakodnevno gase. Nisu svi kineski dobavljači PROIZVOĐAČI. Neki jednostavno samo preuzmu tuđe proizvode i preprodaju ih. I takvih ima na tisuće.

Ono što se dogodi na velikim svjetskim online web trgovinama, je da kupci ne znaju koji od ponuđača je proizvođač, a koji samo preprodavač. Nitko zasad ne objavljuje takve podatke. Što se na kraju događa kranjem kupcu…tebi, tvojoj prijateljici, kolegama, svima koji kupujete online?

Isto ono što se dogodi i kada hrvatska tvrtka propadne i uđe u stečaj. Vi kupite od njih proizvod, oni uđu u ‘bananu’, proglase stečaj i vi više ne možete ni do svojih novaca a bome ni do svog proizvoda. Jedino što možete je čekati godinama, dok sud namiri dugovanja. A kome se da suditi radi jednog proizvoda s ebay-a ili wisha?

Zašto se velike svjetske trgovine ne pozabave kineskim preprodavačima, koji na kraju svakog mjeseca prevare x stotina i tisuća kupaca? Možda hoće, jednog dana. Do tada je svatko slobodan birati među ponuđačima koji prodaju redom jedne te iste proizvode.

Pa ako ‘fulate’ u odabiru, izgubili ste i novac i proizvod. No, da to ne treba uvijek biti tako, trudimo se dokazati svojim primjerom i zato s posebnim trudom, mehanizmima provjere dobavljača koji posluju transparentno godinama i testiranjem proizvoda, prodajemo na kraju samo ono što je verificirano i provjereno.

Neka vam online kupnja uvijek bude gušt i sreća! Vaš Carice.eu shop

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži