Što znači znak beskonačnosti? | Carice

Trendovi

Što znači znak beskonačnosti?

Od  | 

Znak beskonačnosti izgleda poput brojke 8 u ležećem obliku i kroz povijest, sve je samo ne ‘običan’ znak. Zbog čega je postao toliko interesantan, istražile smo čitajući povijesne priče…

Simbol beskonačnosti otkriven je davnih dana na zapisima drevnog Egipta, Tibeta i srednje Amerike, a povjesničari tvrde da je star čak 3500 godina. Što je značio starim Egipćanima, Tibetancima, Meksikancima, Astecima, Majama, Inkama i drugim narodima? Postoje brojne teorije.

Prema jednima, taj je znak označavao biblijsko stapanje muškarca i žene, te njihovo međusobno nadopunjavanje. Baš kao i jing i jang, muškarac nije mogao bez žene, kao ni žena bez muškarca.

Prema drugoj teoriji, znak beskonačnosti povezuje se s ranim kršćanima. Njima je naime označavao božansku i vječnu ljubav Krista, koja do dana današnjeg nema kraja, a tako će biti sve dok bude svijeta.

Nekima je znak beskonačnosti poznati matematički simbol, koji se koristi prilikom raznih izračuna i matematičkih formula. Zanimljivo je i da ovaj znak tvrtke diljem svjeta učestalo koriste u svojim logovima i grafičkom dizajnu, kako bi prikazale neuništivost, moć i vječnost svojih brendova.

Na kraju, uz sve ove teorije i zanimljivosti, ostaje ona da je znak beskonačnosti, znak koji donosi beskonačnu sreću svakome tko ga nosi. Pa možda baš u obliku privjeska na lančiću. Pogledaj niže ogrlice s privjeskom beskonačnosti koje nose žene diljem svijeta i potraži jednu takvu ogrlice u Carice web shopu

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži