Besplatna zamjena (loših) proizvoda | Carice

Trendovi

Besplatna zamjena (loših) proizvoda

Od  | 

Online web trgovine postale su doslovce preko noći preplavljene istim ili sličnim proizvodima. Ponekad ostanemo u čudu, koliko različitih web shopova prodaje jedan te isti proizvod – jaknu, suknju, majicu, dječju igračku, sat, nakit… sa doslovce istom prezentacijskom fotografijom, koju im da Kinez. Unutar proizvoda, opet jedan te isti opis, većinom bez teksta o proizvodu, sa sličnim specifikacijama i bez imalo mašte i kreativnosti kod predstavljanja.

Zbog sve te ‘poplave’ online trgovaca, ne možemo a da se ne pitamo koliko li će se s godinama povećati broj prevara kupaca, broj onih koji su dobili potrgane proizvode, broj onih koji proizvode nisu ni dobili, broj onih koji su umjesto crvene majice dobili zelenu, itd, itd. Gotovo smo sigurne da će broj prevara postati velik i učestao. Što napraviti, kako se zaštititi?

Prije svega, kupujući samo na onim web shopovima, koji vam nude besplatnu zamjenu loših proizvoda.

Pogledajmo sada što se događa u praksi, iza blještavila ponude i dobro smišljenih ponuda.

1.Vidite predivnu fotografiju proizvoda kojeg zatim kupite, a kući vam stigne sve samo ne ono što je prikazano na fotografiji. U narodu, rekli bismo ‘dobila sam totalno smeće’

nekima su ispali brojevi, nekima su potrgani remeni…

 

2.Dobijete potrgani ili oštećeni proizvod

2.Postoji na stotine Kineza koji prodaju jedan te isti proizvod i svi imaju iste fotografije. Šanse da ćete kupiti od onog koji vas neće smuljati su 1:1000, ako ne i više, što znači da ćete u nekom trenutku sigurno dobiti loš proizvod. Veliki problem je što domaći web shopovi automatski preuzimaju od istih tih Kineza iste te proizvode i preprodaju ih vama u Hrvatskoj. Ali rijetko tko od hrvatskih web shopova provjeri, koji od tih silnih kineskih dobavljača doista PROIZVODI, radi pošteno, ne podvaljuje kupcima i 100% isporučuje proizvode baš kao na fotografijama

Oprez, jer iako ima PUNO narudžbi NE znači da je kvalitetan proizvođač

 

Primjer satova samo je jedan u moru primjera, kako se ‘varaju’ kupci. Na kraju, nemamo ništa protiv slobodne trgovine, i dapače, neka bude sve više online trgovina. Ali tu smo da pokažemo da neki od nas prodaju samo provjerene proizvode verficiranih proizvođača, s kojima komuniciramo ponekad i tjednima, ne bismo li dobile potvrdu njihovih proizvodnih pogona, načina rada, atestova, kvalifikacija, poštenog odnosa prema kupcima pa sve do toga da pratimo koliko su godina na tržištu, koliko je bilo prigovora njihovih kupaca, koliko su pouzdani u brzom slanju ili koliko su kupci općenito zadovoljni.

Najlakše je sklepati neki web shop i početi preprodavati razne proizvode. Ali, takav biznis model brzo propadne jer ljudi ne dobivaju kvalitetu po cijenama koje plaćaju. Zato, kupujte pametno i provjereno. Bolje da svoje novce potrošite na web shopovima koji umjesto 38 majica ‘top’ kvalitete imaju njih par, koje su se potrudili provjeriti kvalitetom, dizajnom, materijalom i najvažnije – poštenim kineskim posrednikom.

Uvijek pogledajte PREZENTACIJU proizvoda. Ima li ispod fotografija teksta, ima li fotografija zadovoljnih kupaca, ima li komentara hrvatskih kupaca, ima li detaljnog opisa proizvoda, ima li naveden sastav, veličinu, dimenzije, detalje, boju, itd, itd….

p.s.Brojeve kartica ostavljajte uvijek samo na provjerenim sustavima kao što su Facebook, banke i PayPal, preko kojeg spojite svoju pr.Visa karticu i njome dalje plaćate što želite. PayPal je tvrtka specijalizirana za maksimalnu zaštitu od online prevara.

Na kraju, budite oprezne i neka vam kupnja bude uvijek pozitivno iskustvo! Vaš Carice.eu shop, verificirano & provjereno

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži