3 zakona online kupnje | Carice

Trendovi

3 zakona online kupnje

Od  | 

Kada se govori o online kupnji proizvoda za žene, sve je moguće. Pod moguće mislimo na to da možeš naručiti i platiti najljepši mogući proizvod, a nakon 2-3 tjedna dobiti doslovce – smeće.

Kako izbjeći taj svakodnevni problem online kupnje? Imaj na umu ova 3 zakona kupnje.

  1. kupuj preko provjerenih posrednika, odnosno onih od kojih stekneš povjerenje. Naravno da ne možeš biti 100% sigurna hoće li jaknica koju si upravo naručila preko nekog hrvatskog web shopa, doista stići i doista izgledati kao na fotografijama. Ali zato pazi preko koga kupuješ. Istina, lako se nama praviti pametnima kada svakodnevno čujemo o poduzetničkim avanturama hrvatskih web shopova, kada su i koga ‘zalevatili’, kome ostali dužni, koliko zarađuju i kako sve to izgleda ‘iza kulisa’. Naravno da tebi kao običnom kupcu to nije vidljivo. No, ono što možeš napraviti, kako bi si pomogla shvatiti tko kako posluje i tko te neće prevariti, je da počneš pratiti web shop od kojeg želiš naručivati. Prati koliko su aktivni na Facebook stranici, koliko često imaju nove proizvode, koliko često akcije, izgleda li web shop kvalitetno, sa dobrim fotografijama, odgovaraju li na SMS poruke, koliko dugo su na tržištu (barem 5 godina iz našeg iskustva!), imaju li njihovi proizvodi recenzije tj.komentare, i tako dalje. Najvažnije od svega, pouzdaj se u svoju intuiciju, osjećaj, šesto čulo ili kako god to već zoveš. Isto je zapravo kao kad uđeš u trgovinu nekog shopping centra..ako ti djeluje hladno, zapušteno, čudno, prljavo, neprivlačno ili negativno, izaći ćeš van i nećeš kupiti, je li tako?
  2. raspitaj se o firmi, direktoru i/ili iskustvima prijateljica koje su već kupile. Hrvatska je naspram jedne Engleske ili Njemačke doista mala zemlja, i brzo se dozna kada neki vlasnik firme prevari svoje kupce i/ili dobavljače. Isto tako se brzo širi i loša usluga, koju dožive oni kojima proizvod ne stigne, koji ne dobiju zamjenu proizvoda i kojima se nikad ne riješi problem reklamacije. Najviše nas ljuti kada nas, kod povrata ili zamjene robe, gledaju kao da pred 3 dana nismo bile njihov kupac i kao da smo ih došle prositi koricu kruha. Ne srami se pitati za ono što si naručila. To je tvoje pravo. I posebice to pravo koristi ako nešto nije u redu. Ako prema tebi ostanu ljubazni i riješe problem u tvoju korist, znat ćeš da je to dobra firma, koja ima pravi način za poslovanje.
  3. pouzdaj se u fotografije i recezije, posebice one koje predstavljaju proizvode i one koje fotografiraju kupci. Kada kupuješ u fizičkoj trgovini, naravno da ćeš moći opipati materijal, obući artikl i isprobati ga. Ali to zadovoljstvo nemaš u online kupnji. U web shopu prilikom kupnje uživaju tvoje oči. Zato uvijek pogledaj sve fotografije, posebice ako su fotografirani detalji poput rubova odjeće, potplata cipela i sitni detalji na modnim detaljima. Uvijek, ako ih ima (a to je dobar znak!), pogledaj fotografije kupaca tog web shopa. Te će fotografije biti tamnije i neobrađene, ali to je dobro, jer ćeš tako vidjeti kako ta stvar stoji drugima. Na kraju, ne zaboravi pogledati recenzije odnosno komentare. Trebalo bi ih biti uz svaki proizvod, na svakom web shopu. Tu ćeš pročitati iskustva drugih, onih koji su istu stvar već kupili, i tako dobiti još jedno osiguranje, da je web shop po tvom ukusu i siguran za kupnju!

Imaš li bilo kakvo pitanje vezano za poslovanje našeg ili drugih web shopova, budi slobodna javiti nam se na carice@carice.eu, poslati Facebook poruku ili SMS/Viber/WhatsApp na 091-7520-610. Uvijek ćemo ti rado dati i pronaći točne odgovore. Tim Carice.eu shopa, 8.godina poslovanja

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži