Privuci obilje u svoj život! | Carice

Preporučujemo

Privuci obilje u svoj život!

Od  | 

piše: Adrian Kezele

Kad biste me pitali gdje u mojem životu završava posao i počinje slobodno vrijeme, imao bih velikih teškoća u određivanju te granice. Vrlo često usred takozvanog odmora najintenzivnije radim, a sam posao, barem njegov vidljivi dio, u punom smislu riječi predstavlja uživanje i zabavu.

S druge strane, ljudi mi kažu da često ODRAĐUJU svoj posao, a zatim u slobodno vrijeme rade ono što žele. Artha (obilje) stvara se na energiji strasti, na energiji ljubavi. Ako niste zaljubljeni u ono što radite, ako to ne volite, nitko vam ne može pomoći u stvaranju obilja. A ako ikada dođete u stanje svijesti arthe, vidjet ćete da će granica između posla i slobodnog vremena nestati. To može zvučiti zastrašujuće: radit ćete 24 sata dnevno! Ali, istodobno, može zvučiti i oslobađajuće: bit ćete slobodni 24 sata dnevno!

Pokušajte se osloboditi tragične i štetne zamisli o poslu koji radite i životu koji živite. Ta je podjela umjetna i nepostojeća. Svaka vaša misao i svaki vaš osjećaj sudjeluju u stvaranju obilja. Ako na poslu imate užasne misli i jedva čekate da prođe, skrivate se i gubite vrijeme čekajući da dođe petak, onda ste na pogrešnom mjestu. Nema arthe. Zaboravite to. Vaše su misli usmjerene na anti-obilje. Vaši osjećaji također. Nema protočnosti, procijep je prevelik. I kad ste na poslu, vi ŽIVITE.

Tamo, na tom poslu, pronađite život i njegovu vrijednost. Ako ne možete, mijenjajte posao. Nema druge preporuke i nema druge mogućnosti. Razmislite o samom izrazu SLOBODNO VRIJEME. Je li drugo vrijeme, ono kad radite, neslobodno? U redu, kad radite, ne možete igrati šah; u tom smislu niste slobodni. Ali isto tako – kad igrate šah, ne možete kositi travu, plivati ili gledati u zvijezde. Kako je onda igranje šaha slobodno vrijeme, a vaš posao nije slobodno vrijeme? I jedno i drugo je vaš život i vaš odabir!

Odbacite izraz, misao i podjelu života na rad i slobodno vrijeme. To vas zavodi i stvara dodatne probleme u protočnosti obilja. Život se odvija u ciklusima odmora i rada, ali je izraz SLOBODNO VRIJEME tragičan. Time pretpostavljate da u neko drugo vrijeme niste slobodni! Ne želite to. Svako vaše vrijeme je – slobodno. I kad radite, morate biti jednako slobodni kao i kad igrate košarku, trčite, plivate ili radite goblene. U svemu tome je energija vašega života, a od te energije, od te strasti, radosti i uživanja, nastaje obilje.

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži