Muškarac će živjeti dulje ako oženi ovakvu ženu | Carice

Preporučujemo

Istraživanje: muškarac će živjeti dulje ako oženi ovakvu ženu

Od  | 

Kakve to žene muškarci zamišljaju kraj sebe, kao svoju suprugu? Je li ljepota ili inteligencija presudan faktor? Znanstvenici su došli do vrlo zanimljivog zaključka, koji će vjerojatno podjednako zaintrigirati i žene, i muškarce. Naime, nova istraživanja su pokazala da žena snažnog intelekta i pameti zapravo može produžiti život muškarcu. Osim toga, pomaže i u prevenciji demencije.

U jednoj od studija ispitivano je zdravstveno stanje jednojajčanih blizanaca, te je ustanovljeno da je utjecaj jednog na drugi imao velikog udjela u razvoju njihovih intelektualnih sposobnosti. Znanstvenici su zaključili da muškarci koji ožene pametnu ženu žive duže i sretnije, i mnogo rjeđe obolijevaju od Alzheimerove bolesti i demencije. Opće je poznato da intelektualno stimulativne igre sprječavaju nastanak ovih bolesti jer potiču rad mozga. Stoga je potpuno logično da partner koji konstantno stimulira vaš intelekt, ima i te kakvog utjecaja na razvoj vaših kognitivnih sposobnosti.

Lawrence Whalley, umirovljeni profesor mentalnog zdravlja na Sveučilištu Aberdeen je rekao: “Ono što muškarac treba napraviti kako bi duže živio, je da oženi inteligentnu ženu. Od inteligencije nema bolje prevencije demencije”. Djevojčice koje se ponose svojom inteligencijom, izrastaju u odgovornije i neovisnije žene. Dječaci koji dijele tu karakteristiku također uspostavljaju zdravije odnose sa ženama i stvaraju ugodniji obiteljski ugođaj za svoje žene i djecu.

Ovo istraživanje pokazuje da će osoba koja brine o inteligenciji svog partnera, biti u boljem položaju brinuti se i o njegovom psihičkom i fizičkom zdravlju. A to će imati itekako pozitivan utjecaj na njih kao par.

No, svaka pametna žena prvenstveno zbog sebe želi izgledati dobro i osjećati se lijepo. Postići taj osjećaj posebice je lako, kada si priuštimo poneki odjevni predmet…pogledaj zašto je ova web trgovina stvorena za žene! #ženecarice #ženeženama #zajednicacarica

izvor: brightside.me

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži