5 razloga zašto žene imaju manjak samopouzdanja | Carice

Preporučujemo

5 razloga zašto žene imaju manjak samopouzdanja

Od  | 

Istražujući fenomen manjka samopouzdanja u žena, naišle smo na brojne zanimljive činjenice, a ona koja možda najviše utječe na kvalitetu života, jest da žene sa manje samopouzdanja postižu slabije rezultate i privatno i u poslu!

Zašto žene imaju manjak samopouzdanja?

  1. Muči ih oblik njihova tijela! Zanimljivo, ali rijetko koja žena osim supermodela kojih je na svijetu doslovce 100, ima savršeno tijelo. Dakle, preko 2 milijarde žena ima nešto svoje, po čemu je posebna, bio to oblik nosa, čeljusti, dužina vrata, veličina prsa, veličina guze, duljina nogu…No ipak, velika većina njih želi izgledati poput onih stotinu. Sve dok žene budu razmišljale da moraju izgledati poput supermodela, neće biti sretne. A upravo to davat će im manjak samopouzdanja, što će izravno utjecati na kvalitetu njihovih ljubavnih odnosa, uspostavljanja novih prijateljstava, ambicioznosti na poslu i drugih važnih stvari. Ako si i ti među njima, odluči da ćeš prestati razmišljati o savršenom, jer to doista ne postoji, i prihvatiti ljepotu svoga tijela
  2. Misle da nisu postigle dovoljno! Što je dovoljno i zbog čega biti full time mama ne bi bilo dovoljno? Ako zarađuješ manje nego što bi željela ili ako još nemaš posao iz snova, to ne znači da ti se to neće dogoditi u budućnosti! Prestani razmišljati o onome što nemaš, jer ćeš se tako vrtjeti vječno u začaranom krugu. Umjesto toga posveti se planovima i gradi ih svakoga dana, malo po malo, i napredovat ćeš. Ne možemo sve biti predsjednice uprave neke velike kompanije, a upravo to i jest čar života…da svaka od nas bude nešto drugo!
  3. Misle da su debele! Velika većina žena misli da je pretila, makar imale tek 2-5kg viška. Jednom davno pametan je muškarac rekao: “Želim na svojoj ženi vidjeti obline, jer me kosti ne privlače”, zato ako i ti misliš da si (pre)debela, prestani se mučiti i prihvati svoju putenost. Dobro se promotri u zrcalu, počni oblačiti izazovnije odjevne kombinacije, nabaci tu i tamo malo crvenog ruža i osjećat ćeš se 10x privlačnije! Misli o debljini ostavi po strani, jer gubiš vrijeme na ono što muškarci vide kao tvoju prednost
  4. Misle da nisu vrijedne ljubavi! Bez obzira koji razlog bio da žene misle kako nisu vrijedne ljubavi, on ih vodi u smjeru loših ljubavnih zgoda. Svaka je žena vrijedna ljubavi, samo možda nije pronašla pravog muškarca. Na svijetu postoje milijuni i milijuni muškaraca koji žele voljeti i biti voljeni, a jednoj ženi potreban je samo jedan…zato ljubav mogu pronaći doslovce sve žene na kugli zemaljskoj. Ponekad će za to biti potrebno ohrabriti se, izaći iz svoje zone udobnosti i proširiti krug u kojem obitavaš, ali vjeruj nam na riječ isplati se riskirati za ljubav!
  5. Misle da nisu dovoljno lijepe! Ljepota je u oku promatrača, zbog čega žene sa većim nosom budu predivne svojim muškarcima, isto kao i one sa velikom guzom, puno celulita, tankom kosom, bubuljicama, ‘čudnim’ očima, debelim listovima…i brojnim drugim ‘lošim’ dijelovima tijela, koje žene opisuju. Lijepa žena ne razmišlja o tome da neki dio tijela na njoj nije savršen, jer ni ne treba biti! Zamisli kako bi ovaj svijet bio čudan planet, da svi izgledamo jednako zar ne? Čar i ljepota upravo su u tome da je svaka od nas posebna i jedinstvena, sa svim manama koje ima, a te mane na kraju dana primjećujemo samo mi same, drugima nisu nimalo bitne!

Odluči prekinuti začarani krug i #budicarica svog života, sretna baš takva kakva jesi!

Posjeti Carice web shop, stvoren za žene da rješava probleme

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži