Život me nije štedio, ovo je moja priča | Carice

Ja sam carica

Život me nije štedio, ovo je moja priča

Od  | 

Život me nije štedio, imam 27 godina i prošla sam toliko nevolje u životu kao rijetko tko. Mogu reći da me život već u tim godinama naučio za što vrijedi živjeti. Osobne nevolje i tuge zaista ocrtavaju karakter čovjeka i čine ga odraslim, napisala nam je Vlatkica Koprivnjak.

Tragedija obitelji je počela kada mi je brat poginuo na gradilištu radi neadekvatne zaštite na radu za koju odgovara poslodavac. Uoči toga, vodimo već sud skoro 10 godina i nikako da se dovodi taj spor kraju. Mito i korupcija radi svoje. Ne moram govoriti u kakvom smo stanju bili. Ostavio je ženu i dijete. Teško je u ovakvim situacijama vjerovati u Boga i njegovu ljubav. Od bratove smrti otac je postao bolestan i stanje mu se sve pogoršavalo. Nije bilo neočekivano, ali ipak nas je njegova smrt duboko potresla i potresla je i cijelu obitelj i rodbinu. Mi smo ovisli o njemu, imali smo tako rečeno mesarski obrt, otac mi je bio mesar. Nakon njegove smrti sva ušteđevina je otišla na pokop oca i brata.

Nakon bratove smrti, njegova žena (moja šogorica) je otišla živjeti svojim roditeljima. Nedugo nakon očeve smrti, i ona je poginula u automobilskoj nesreći, ostavivši sina bez roditelja. Nećak sada živi sa djedom i bakom i povezao se sa mojim suprugom. Nećak dolazi k nama na praznike i provodi dosta vremena sa mojim suprugom.

Normalno da je obrt propao, nismo više imali takva primanja. Srećom sam se ja zaposlila i bila sam uvijek odličan učenik u školi. Nemam fakultet ali imam visoku strukovnu školu. Svi znamo kako je živjeti u Hrvatskoj sa samo jednim primanjem u obitelji, a moja početna plaća je bila daleko od toga da se može dostojanstveno živjeti. Imam još i sestru, ali ona se u to vrijeme već udala i živjela drugdje, živjela je svoj život.

U mojim najgorim trenucima sam upoznala mojeg sadašnjeg supruga. On je onda živio u Njemačkoj. Upoznali smo se preko Facebooka, tko bi rekao. On je bratić mojem šogoru, budući da je onda živio u Njemačkoj, nisam ga do onda nikad upoznala. Brzo smo skužili da smo srodne duše i da plivamo istim valnim duljinama. On je živio gore 17 godina, i nostalgija ga je vratila u Hrvatsku, malo više nego godinu dana kasnije što smo se upoznali. Meni je bilo odmah jasno da hoću s njime provesti život. To je bilo prije 7 godina. Nakon što se vratio iz Njemačke, doselila sam se k njemu.

Imamo isto razmišljanje o životu, sve se događa s razlogom, kojeg ćeš uočiti ili prije ili kasnije. Njemu je majka umrla kada je imao 14 godina, što je bio i razlog prisiljenog odlaska iz Hrvatske, jer mu otac živio u Njemačkoj. Nikad nisam imala nikakve pomoći od ikoga, jedino od njega. Sada je i on zaposlen i živimo solidan život. Ja još i dalje radim, trenutna jedina želja mi je da dobijemo djete. Imamo malih problema oko toga, ali uporni smo i to ćemo uspjeti.

U mojem životu sam uvijek vjerovala u to da se dobro dobrim vraća, život po karmi je naše razmišljanje. U najtežim trenucima nismo imali novaca da kupimo salamu nego smo flaše skupljali da si kupimo jednu salamu i jedan kruh, dok su nas drugi iskorištavali. Po šumi smo tražili drva da si imamo s nečim zagrijati kuću, na ruke smo ih nosili i u tačkama vozili. Kako bih se ja sa mamom branila zlih ljudi bez podrške? Znala sam da će se sve to jednom naplatiti i jest. Sve je to tema prošlosti, sada imam sto postotnu potporu mojeg supruga i život nam samo ide uzbrdo. Imamo naš OPG, brinemo se za moju mamu i sretni smo.

Zašto sam carica?

Jer sam shvatila da se u životu sreća ne može kupiti novcem. Novac nije sreća. Sreća je složnost obitelji, širenje ljubavi i vjera da se sve dobro dobrim vraća. Sve što se događa, događa se s razlogom. Iako je u onom trenutku teška tragedija, možda se, nakon dugo vremena i vidi razlog nekog događaja. Kada ostariš s čovjekom kojeg voliš i koji bi za tebe sve učinio u životu, to je sreća. Carica sam zbog toga, što sam se izvukla iz najtežih tragedija i situacija u životu uz pomoć ljubavi i živim život snova sa osobom koju volim.

#ženecarice #uključise PODIJELI SVOJU PRIČU

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži