Ako si nesretna zbog svoje kilaže, ovu priču... | Carice

Ja sam carica

Ako si nesretna zbog svoje kilaže, ovu priču moraš pročitati!

Od  | 

Tess Holliday je plus size model koji mijenja standarde ljepote. Pročitaj njenu priču i osjeti koliko si sretna u svom tijelu!

Tess Holliday rođena je i odrastala u Mississippiju, a nakon što ih je ostavio otac još dok je bila dijete, uslijedilo je neprestano seljenje prije nego što je navršila 10 godina. Od petog razreda škole, zlostavljana je zbog težine i blijede kože, zbog majke koja je postala invalid i zbog toga što su živjeli u prikolici u dvorištu, iza kuće svoje bake i djeda.

Napustila je školu u dobi od 17 godina, na prvi dan trećeg razreda nakon što je primila prijetnje smrću. Njezin otac ju je verbalno zlostavljao, ali zato je imala podršku majke. Nakon što je prekinula kontakt s ocem, odlučila je promijeniti svoj život nabolje, ostaviti predrasude i kritike iza sebe i postati model.

U dobi od 15 godina, konfekcijskog broja 50 i visine 162 cm, Holliday se prvi put pojavila na audiciji plus modela u Atlanti, Georgia, gdje joj je rečeno da ne radi ovaj posao jer nije adekvatna. Ubrzo nakon toga, preselila se u Seattle gdje je radila kao vizažistica, frizerka i kreativni direktor modne revije. Nakon što je rodila sina i preživjela uragan Katrina, vratila u Seattle. Tada je imala snimljene fotografije koje su objavljene u poznatim katalozima.

Godine 2011., dok je radila kao recepcionarka u Los Angelesu postala je profesionalni model. Prihvatili su je u „Kući Snova” koja traži modele, a u isto vrijeme, postala je zaštitno lice dokumentarne televizijske serije Heavy nakon što je otkrivena na internetu. Nakon tog velikog preokreta, Holliday je na fashion blogovima sve više postala poznata kao model plus sizea, unajmile su je kozmetičke kuće, a radila je i s imenima poput Davida LaChapelle i Vogue Italia.

Holliday se opisuje kao “tijelo pozitivnog aktivista”. Zagovara da bi ljudi trebali moći jesti koliko i što god žele, bez da pate od društvenih izopćenja. U 2013. započela je yourbeautystandards pokret na Instagramu, kojemu je cilj pokazati da žene ne moraju biti određene veličine da bi voljele svoje tijelo i da njihova veličina ne bi trebala diktirati modne izbore. Od veljače 2015., Holliday je zaposlena u timu od šest stručnjaka društvenih medija kako bi se njena poruka širila diljem svijetu. Tvrdi da je taj pokret doveo do toga da se žene osjećaju dobro u svojoj koži.

Vjeruješ li i ti Carice da si stvorena na sliku i priliku neke više sile, i da si upravo takva kakva jesi – najposebnija? #budicarica #ženeženama #ženecarice

[fbcomments]

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Dobrodošla Carice! Otkaži